Београд, 20 јун 2021 – Кабинет министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина Новице Тончева, донео је одлуку о додели 15 милиона динара за Програм финансирања пројеката од јавног интереса које ће реализовати удружења са територије изразито недовољно развијених општина у 2021.

 

Удружења су аплицирала из области: подршке у запошљавању, укључивања у културну сферу живота, повећање безбедности, активног учешћа у раду локалне заједнице, подизању свести о здравом начину живота, заштити животне средине, као и помоћи особама са инвалидитетом и другим маргиналним групама.

 

Одлука је донета за 33 удружења која су испунила све услове и критеријуме који подразумевају: референце пројекта, циљеве, буџет, компетенције пројектног тима, претходно искуство удружења у области за коју се конкурисало. Максимални износ пројекта који финансира Кабинет је 750 хиљада динара, а крајњи рок за реализацију пројектних активности је 1. децембар 2021. године.

 

“Кабинет на чијем сам челу свакодневно ради на стварању услова за одрживи развој недовољно развијених општина. Нама је важно унапређење квалитета живота грађана у свим његовим сегментима. Доделом новчаних бесповратних средстава у износу од 15 милиона динара удружењима из неразвијених општина још једном показујемо да нам је битан сваки човек, свака општина, и да нико неће бити изостављен. Оно што ме јако радује је то што видим да и удружења из неразвијених подручја осећају подршку Владе Републике Србије и не крију своје задовољство. Испред Кабинета за развој недовољно развијених општина обећавам још већу и јачу подршку.”- изјавио је министар Новица Тончев

 

Све информације могу да се пронађу на сајту Кабинета www.rnro.gov.rs и порталу еУправе.