Београд, 10. фебруар 2022 – Кабинет министра Тончева задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина расписао је Jавни позив за подношење предлога пројеката од јавног интереса које ће реализовати удружења са територија недовољно развијених општина у 2022. години за које је Влада Републике Србије определила укупан износ од 15 милиона динара.

“Након што смо прошле године по први пут расписали Јавни позив за удружења која своје активности спроводе у општинама које спадају у четврту категорију развијености и након што су удружења на најбољи начин реализовала те пројекте, одлучили смо, уз помоћ Владе Србије, да и ове године доделимо бесповратна средства удружењима са територије тих општина. Недавно је удружење жена “Експанзија” из Бродарева, општина Пријепоље, по прошлогодишњем конкурсу средствима Кабинета реконструисало игралиште и стазе за децу, у месној заједници која има школу и вртић са преко 100 малишана, а и сви остали реализовани пројекти су видљиви и транспарентни. Наш циљ је да помогнемо у развоју сваког сегмента, на адекватан и одрживи начин, а посебно ме радује јер се сви пројекти реализују у договореним роковима” рекао је министар Новица Тончев, додајући да је задовољан што се реализацијом тих пројеката показује да је Влади Србије битан сваки човек, свака општина.

Према правилима Јавног позива удружења са територије недовољно развијених општина могу да пријављују пројекте из области запошљавања, културе, безбедности, активизма, здравља, заштите животне средине, родне равноправности и социјалних питања.

Текст Јавног позива објављен је на сајту Кабинета www.rnro.gov.rs и на порталу Е-управе.